Yritystoiminnan tuloista maksetaan verot ennakkoveroina. Palvelumme käyttäjien ei tarvitse maksaa laskutustuloista veroa etukäteen, sillä vähennämme sen ilmoittamasi veroprosentin mukaan. Jokaisesta asiakkaan maksamasta laskusta otetaan siis veroprosentin perusteella rahaa ennakkoveron maksamista varten. OP Kevytyrittäjä hoitaa automaattisesti pidätykset ja tilitykset Verohallinnolle.

Veroprosentti

Sinun tarvitsee vain arvioida vuotuinen ansiotulosi ja laskea sen avulla uusi veroprosentti. Ansiotuloksi lasketaan kaikki palvelussamme tehtävä laskutus (ALV 0%) sekä ansiotyöstä saadut tulot.

Esimerkki: Miikka tekee vapaa-ajallaan valokuvauskeikkoja ja arvioi laskuttavansa vuodessa yhteensä 1500 euroa. Lisäksi hän on päätoimisesti työntekijänä toisessa yrityksessä. 

Lopullinen veroprosentti saadaan, kun lasketaan yhteen päätoimisen ansiotyön palkat ja kevytyrittäjänä tehty laskutus. Loppusumma lisätään verokortille kohtaan "Päätoimen palkat ja luontoisedut".

Pääset laskemaan oman veroprosentin osoitteessa www.vero.fi.  Lisää veroprosentti käyttäjätilillesi kohdasta "omat tiedot" aukeavaan "tilinumero ja veroprosentti" -kohtaan. Sinun ei siis tarvitse lähettää meille verokorttia.

Löysitkö etsimäsi vastauksen?