Kyllä. Jos saat tuloja muuta kautta kuin palvelun kautta laskuttamalla, tee tuloista käteistilitykset asiakasvaratilillemme käyttäjätililtäsi löytyvällä lomakkeella. Lomake löytyy kohdasta "Uusi" ja "Käteistilitys"

Toimita asiakkaallesi aina kuitti jokaisesta myyntitapahtumasta.

Voit kirjata seuraavia tuloja käteismyynniksi:

• Käteismaksu
  • Korttimaksu
  • Verkkokauppamyynti Suomen sisällä

Voit tehdä useita maksuja saman kuukauden aikana. Suosittelemme kuitenkin tilittämään maksut kerran kuukaudessa. Jokaiselle kuukaudelle ja ALV-kannalle on oma viitenumero.

Tilityksen tekeminen

Kun sinulla on asiakkaasi maksama käteismaksu, korttimaksu tai muu tilitys, jota et ole laskuttanut niin tilitys onnistuu alemman ohjeen mukaisesti.

1. Klikkaa lomake auki käyttäjätililläsi kohdasta "Uusi" ja "Käteistilitys".
  2. Valitse myynnissäsi käytetty ALV-kanta ja klikkaa oranssia "Näytä tilitystiedot" -nappia
  3. Saat tilinumeron ja viitenumeron. Ota nämä ylös ja maksa summa verkkopankissasi käyttäen kumpaakin numerosarjaa.

Käyttämällä oikeita viitenumeroita saamme tilitettyä myynnin nettosumman sinulle nopeasti. Tilitä myynti aina jokaisen ALV-kannan osalta erikseen. Esim. jos myyntisi koostuu ALV 10% ja ALV 24% myynneistä.

Muista aina antaa kuitti

Asiakkaalle pitää antaa aina kuitti ostoksesta, jos et laskuta häntä. Säilytä kuitti tositteena myöhempää käyttöä varten.

Tosite voi olla esimerkiksi palveluntarjoajan antama yhteenveto tai käteismyyntikuitti. Kirjanpitolain mukaan, sinun tulee säilyttää tositteita 6 vuotta. Tositteita ei tarvitse toimittaa palveluun, mutta ne tulee pystyä tarvittaessa esittämään.

Jos myyt suoraan käteisellä, anna jokaisesta myynnistä kuitti asiakkaallesi. Hanki itsellesi esim. kuittivihko toimistotarvikeliikkeestä tai kirjakaupasta. Kuitissa täytyy olla seuraavat tiedot.

• Y-tunnuksesi
  • Oma tai yrityksesi nimi
  • Päivämäärä
  • Selite myydystä tuotteesta tai palvelusta
  • Yksikkömäärä
  • Arvonlisäverokanta
  • Arvonlisäveron määrä
  • Kokonaissumma (sis. alv.)