Verohallinto on uudistanut verotuskäytäntöjään vuodesta 2019 eteenpäin. Esimerkiksi y-tunnuksellinen yrittäjä voi maksaa takautuvasti edellisen vuoden ennakkoveroja erillisellä lisäennakolla. Tämä ennakko koostuu edellisen tilikauden aikana laskuistasi kerätyistä ennakkoveroista.

Mitä lisäennakko tarkoittaa OP Kevytyrittäjän käyttäjälle?

Esimerkiksi tammikuussa 2019 käyttäjämme ovat vastaanottaneet ilmoituksen Verohallinnosta otsikolla  ”päätös ennakkoverosta 2018".

Jos olet saanut edellä mainitun kirjeen, niin sinun tarvitse reagoida lisäennakkoon tai Verohallinnon ilmoitukseen ollenkaan. Hoidamme siinä mainitun maksun kokonaisuudessaan puolestasi. Maksamme lisäennakon Verohallintoon.

Kun lisäennakkoa on haettu, niin Verohallinto lähettää jokaiselle käyttäjällemme erillisen päätöksen. Mukana tulee myös lasku, johon ei tarvitse reagoida. Maksamme laskun puolestasi, sillä se koostuu edellisen vuoden aikana kerätyistä ennakoista.

Voinko tarkistaa jostain, että lisäennakko on maksettu?

Maksettu lisäennakko näkyy myös omavero.fi -palvelussa viimeistään laskun eräpäivänä. Voit tarvittaessa käydä tarkistamassa OmaVerosta kaikki yrityksesi veroasiat yhdestä paikasta.

Löysitkö etsimäsi vastauksen?