Palvelussamme jokaisella asiakkaalla on yksityisen elinkeinonharjoittajan y-tunnus, jonka tulot ja menot ilmoitetaan verottajalle elinkeinotoiminnan veroilmoituksella eli ns. 5-lomakkeella.

Teemme ilmoituksen puolestasi

OP Kevytyrittäjä -palvelu toimittaa elinkeinotoiminnan veroilmoituksen puolestasi verohallintoon kun olet ollut rekisteröityneenä asiakkaaksi vähintään kalenterivuoden loppuun asti (31.12). Ilmoitus toimitetaan palvelustamme automaattisesti Verohallintoon aina vuodenvaihteen jälkeen, viimeistään maaliskuun loppuun mennessä.

Yritystoiminnasta annetaan aina yksi ilmoitus koko kalenterivuodelta. 5-lomakkeella ilmoitetaan kaikki yritystoiminnan tulot ja menot sekä matkakulut. Kun teet laskun tai lisäät vähennykset palvelussamme, niin kirjaamme ne aina myös elinkeinonharjoittajan veroilmoitukselle. Erillistä tilinpäätöstä ei verottajaa varten tarvitse laatia. Toisin sanoen asiakkaamme ei tarvitse itse tehdä yritystoiminnastaan ilmoituksia Verohallintoon.

Mistä näen minulle tehdyn veroilmoituksen?

Kun ilmoitus on käsitelty Verohallinnossa, pääset katsomaan ilmoituksen tietoja OmaVero.fi-palvelun kautta:

1. Kirjaudu Omavero -palveluun asioimaan yrityksen roolissa

2. Valitse oikealta "Toiminnot" -osioista "Veroilmoitukset ja verotustiedot"

3. Valitse haluttu vuosiluku

4. Valitse "Elinkeinotoiminnan veroilmoitus - liikkeen- ja ammatinharjoittaja"

5. Valitse "Katsele" tai "Avaa pdf-tiedostona", voit ladata pdf-tiedoston koneellesi.

Huomioi, että palvelumme tekee veroilmoituksen ainoastaan yritystoiminnan osalta. Jos olet palvelumme lisäksi ansiotyössä ja sinulla on ansiotulovähennyksiä, niin lisää ne esitäytetylle veroilmoitukselle. Lisätietoja ansiotulovähennyksistä löydät osoitteessa vero.fi.