Esitäytetty veroilmoitus jaetaan jokaiselle verovelvolliselle maaliskuun alussa kirjeenä sekä Omavero.fi -palvelussa.  Ilmoituksessa on listattuna ansio- ja pääomatulot sekä vähennykset tulolajeittain edelliseltä vuodelta.

Lopulliset tiedot ja veronpalautuksen määrä näkyvät myöhemmin verotuspäätöksellä

OP Kevytyrittäjä -palvelun kautta laskutettu tulo ja vähennykset eivät näy esitäytetyllä veroilmoituksella, vaan ne tulevat näkyville verotuspäätökseen joka jaetaan myöhemmin keväällä.

Palvelumme koostaa kaikki Y-tunnuksesi tulot ja menot elinkeinotoiminnan veroilmoitukselle (5-Lomake) vuoden 2019 osalta ja toimitamme sen Verohallintoon 2.4.2020 mennessä. Y-tunnuksen verotiedot eivät tästä johtuen ole vielä nähtävillä esitäytetyllä veroilmoituksella.

Verotuspäätöksellä näkyy siis kaikki vuoden 2019 ansiotulot, pääomatulot ja Y-tunnuksen tulot sekä niistä tehdyt vähennykset.

Älä lisää Y-tunnuksen tuloja esitäytetylle veroilmoitukselle

Tarkista aina esitäytetty veroilmoitus ansiotulojen ja pääomatulojen osalta ja tee niihin tarpeen vaatiessa korjauksia tai lisäyksiä. Saat apua esitäytetyn veroilmoituksen täyttämiseen Verohallinnosta osoitteesta www.vero.fi.

HUOM! YEL-vakuutus on ainoa Y-tunnukseesi liittyvä kulu, jonka saa vähentää esitäytetyllä veroilmoituksella. Tee YEL-vakuutuksesta vähennys ainoastaan silloin, jos et ole lisännyt YEL-vakuutusta menoksi OP Kevytyrittäjä -käyttäjätililläsi. 

Jos olet jo lisännyt YEL-vakuutuksesta menon Y-tunnukselle palvelumme "meno" -välilehdellä, niin silloin et voi lisätä uutta vähennystä esitäytetylle veroilmoitukselle. Voit tarkistaa käyttäjätililtäsi oletko lisännyt YEL-vakuutuksesta menon kohdasta "kirjanpito" ja valitsemalla tilikaudeksi "2019". 

Löysitkö etsimäsi vastauksen?