Yritystoiminnan tuloista maksetaan verot ennakkoveroina. Palvelumme käyttäjien ei tarvitse maksaa laskutustuloista veroa etukäteen, sillä vähennämme sen ilmoittamasi veroprosentin mukaan.

Jokaisesta asiakkaan maksamasta laskusta otetaan siis veroprosentin perusteella rahaa ennakkoveron maksamista varten. OP Kevytyrittäjä hoitaa automaattisesti pidätykset ja tilitykset Verohallinnolle.

Veroprosentti

Sinun tarvitsee arvioida ainoastaan vuotuinen ansiotulosi ja laskea sen avulla uusi veroprosentti. Ansiotuloksi lasketaan kaikki palvelussamme tehtävä laskutus (ALV 0%) sekä ansiotyöstä saadut tulot.

Esimerkki: Miikka tekee vapaa-ajallaan valokuvauskeikkoja ja arvioi laskuttavansa vuodessa yhteensä 1500 euroa. Lisäksi hän on päätoimisesti työntekijänä toisessa yrityksessä.

Pääset laskemaan uuden veroprosentin osoitteessa Omavero.fi.

Lopullinen veroprosentti saadaan, kun lasketaan yhteen päätoimisen ansiotyön palkat ja kevytyrittäjänä tehty laskutus. Loppusumma lisätään verokortille kohtaan "Päätoimen palkat ja luontoisedut". Älä siis tee arviota yritystoiminnan tuloista.

Muista seurata tulorajaasi vuoden aikana. Jos kaikki yhteenlasketut tulosi ylittävät verokortin tulorajan, niin laske itsellesi uusi veroprosentti.

Miten muutan veroprosenttini palvelussa?

Palveluun liittymisen jälkeen lisää veroprosentti käyttäjätilillesi seuraavasti:

1. Klikkaa käyttäjätililläsi yläkulmassa olevaa "omat tiedot" -osiota
  2. Valitse aukeavasta alasvetovalikosta "tilinumero ja veroprosentti" -kohta
  3.  Lisää veroprosentti sille varattuun kenttään. Lisäprosenttia ei tarvitse lisätä.
  4. Kirjoita palvelussa käyttämäsi salasana ja paina "tallenna"

Voit tämän jälkeen lähettää ensimmäisen laskusi. Sinun ei tarvitse lähettää meille verokorttiasi.