Jos y-tunnus on ollut pois käytöstä ja verohallinnon rekistereistä (mm. arvonlisäverovelvollisuus, ennakkoperintärekisteri) yli vuoden, voit liittyä palveluun normaalisti. Vanha y-tunnuksesi tulee automaattisesti uudestaan käyttöön ja se haetaan verohallinnon rekistereihin.

Aikaisemmin lopetettujen Y-tunnuksen rekisteröinneissä kestää noin 3-4 viikkoa, joka on Verohallinnon käsittelyaika. Siksi YTJ:ssä Y-tunnuksesi tiedoissa voi olla jonkin aikaa merkintä yritystoiminnan päättymisestä. Ennakkoperintä- ja ALV -rekisterimerkinnät ja tieto yritystoiminnan alkamisesta päivittyy kuitenkin takautuvasti sille päivälle, jolloin olet rekisteröitynyt palveluumme.

Toimi siis näin

Mikäli sinulla on aktiivinen y-tunnus, mutta et ole harjoittanut kuluneella tilikaudellasi (1.1.-31.12) vielä liiketoimintaa, on palveluun liittyminen lähtökohtaisesti mahdollista. Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostilla asiakaspalvelu@op-kevytyrittaja.fi. Lisää viestin otsikoksi “olemassaoleva y-tunnus” ja kerro viestissä seuraavat tiedot:

  • y-tunnuksesi
  • onko y-tunnuksella tehty liiketoimintaa 1.1.2019 jälkeen
  • verokauden pituus, jos y-tunnus on alv-rekisterissä (arvonlisäverojen ilmoituskausi)
  • Tilikauden pituus (alku- ja loppupäivämäärä)
  • Käytetäänkö yritystoiminnassa tasetta ja tuloslaskelmaa

Käsittelijämme tarkistaa tilanteen ja vastaa sinulle tämän jälkeen.

HUOM! OP Kevytyrittäjässä on käytössä yhdenkertainen kirjanpito, eli palvelumme ei tee y-tunnukselle tulosta tai tasetta. Palvelussamme asiakkaalle täytetään elinkeinonharjoittajan veroilmoitus.

Tämä tulee ottaa huomioon, sillä jos sinulla on tällä hetkellä taseessa merkittynä omistuksia tai tase on liiketoimintasi kannalta välttämätön, niin palveluumme ei voi valitettavasti liittyä.

Löysitkö etsimäsi vastauksen?